Tuesday, October 9, 2012

Lovende takter fra lille Frisk

Frisk har nå rukket å bli 7 måneder og utvikler seg meget raskt. Han har tidligere sekundert Sipmek en del, men den senere tid har han også hatt en del selvstendige stander. Senest siste lørdag (6. oktober) la jeg igjen hagla hjemme og tok med begge hundene på rypefjellet. Frisk vartet opp med flere selvstendige stander, blandt annet på to fine rypekull.
 Har ikke latt Frisk reise alle rypene han har hatt stand på, men har jo latt han prøve for moro skyld. Ikke noe problem å få den karen til å reise nei. :-) Som ei kule og rett ned med rompa når jeg blåser i fløyten. Veldig gøy å se hvordan han opptrer i fuglesituasjoner nå. Se film av Frisk i stand under, hvor han får lov å reise rypa selv.
Frisk reiser rype
Sipmek har også blitt litt friskere i reisen, og du kan se hvordan hundene samarbeider i filmene under.
Frisk kommer inn og reiser rypene i den første filmen, når han ser fuglene løpe unna på bakken, men er ganske rolig i oppflukt.
Sipmek og Frisk i stand på et lite rypekull

I film nummer to har Sipmek funnet en enkeltrype som trykker svært godt. Frisk respekterer standen og sekunderer på god avstand, komplett rolig i oppflukt... :-) Til og med Sipmek er rolig, til en forandring... ;-)
Sipmek spikrer enkeltrype.

For flere bilder og filmer av Frisk, trykk på lenken under:
Idrefjällens Frisk
Eller se mer av Sipmek:
Finnvola's Sipmek

No comments: