Friday, August 8, 2014

Lierne 2014


Fulle av forventning etter fjorårets elleville fiskelykke, labbet tre karer innover knusktørre myrer fra Skorovatn.

Været var vekslende etter flere uker med knallsol og tropevarme. Hvordan dette ville påvirke fisket, var vi usikre på, men vi håpte at nedbøren ville vekke liv i de varme fjellvannene.
Fremme ved "godtjønna" fra i fjor tok det ikke lange tiden før fiskeutstyret var klargjort. Friskt i minnet var den første halvtimen med fiske her fra i fjor, når Torje og undertegnede hadde fire flotte fjellørreter mellom 1,5 og 2 kg på land. Slik ble det ikke i år. Årsaken var rimelig klar: pisslunkent vann. Sikkert 20 grader. Fortsatte fisket utover kvelden og fikk faktisk lurt tre ørret på 7-900 gram. Denne ble filetert og varmrøkt i kasserollen vi hadde med. Provisorisk løsning, men fungerte utmerket!

Dagen derpå skulle nye områder utforskes. Sola var tilbake for fullt. Turen gikk østover. Forbi et par småtjern, som virket fulle av småfisk, før vi kom til et vann som så litt mer lovende ut. Også her var temperaturen i vannet høy. Jeg fikk til slutt lurt en av fiskene, en grei ørret på ca 700 gram.
Vi bestemte oss for å prøve noen vann litt høyere opp i fjellet, i håp om lavere vanntemp. Temperaturen var nok litt lavere har, men fortsatt for høy. Fikk noen småfisk før vi satte snuten mot campen igjen.
Nok multe å ta av her
Gikk over ei multemyr av en annen verden på tur hjem, hvor vi ble stående på kne å plukke de fristende godbitene til vi var mette og leie.
Opp i høyden på kaldtvannsleiting.
Dag tre gikk vi nordvestover, opp i høyden igjen, men med samme høye vanntemp. Noen småpene fisker ble med videre på turen.
Fjorårets "camptjønn".
Kursen ble satt mot fjorårets camp, hvor vi husket at det fantes noen virkelig pene fisker, blant annet en som stakk av med duppen min en kveld. Måtte bare innom her en tur. Her fikk jeg tilslag på sluken for alvor. Fisken raste ut tvers over dyprenna jeg fisket i og forsvant ned i dypet. Fikk den med helt inn på grunna før den ristet løs sluken og stakk avgårde. Garantert ikke et gram under 1,5 kg, kanskje over 2 også. Surt.

Espen hadde også etter et par rugger her, dessverre ble ingen med hjem. Kun en ørret jeg lurte på land, ca. 700 g. Fin fisk det også, men ingenting mot de vi hadde etter.
På kvelden ble noe av ørreten forvandlet til førsteklasses sushi. Nydelig.

Dag 4 våknet vi i 7 tiden av varmen i teltet. Det var hjemreisedag. Alle var en smule skuffet over fiske, men det skyldes nok mest fjorårets braksuksess og ikke årets fiske. For vi bør vel egentlig ikke være veldig skuffet over å ha lurt i land sikkert 10 fisk mellom 0,7 og 1 kg. Vanligvis er det en grei fangst, bare ikke her. Alle ble enige om å prøve nytt område neste år, kanskje høyere til fjells, men ikke så langt unna....
Her har bamsefar vært på ferde.


Flere bilder kan du se her.
   

1 comment:

Unknown said...

Noen navn på disse vannene? :)