Saturday, April 27, 2013

Første jaktpremie på Frisk!

19.-21. april tok jeg og Frisk turen til Grotliprøven arrangert i regi av Gordonsetterklubben på Strynefjellet. Ekstremt gjennomslagsføre, kraftig vind og sluddbyger gjorde de fleste pessimistiske da partiet gikk ut fredags morgen. Ingen fugler hadde blitt observert da Frisk ble sluppet i fjerde slipp. 15 sekunder tok det før Frisk festet stand, i et område som allerede var gjennomsøkt av det forrige partiet, så alle trodde vel ærlig talt det var en blindstand. Men revolveren ble uansett gjort klar. Rett før jeg skal be om en reis, letter en stegg presist foran Frisk, som er komplett rolig i oppflukt og skudd. Han slippes på for en utredning, fester ny stand, enda en rype på vingene, skudd og rolig i oppflukt. Deretter slipper Frisk seg ned lia og begynner å dra an mot vinden, tydelig med lukt i nesen. Fester stand, men rypa letter på for langt hold til å få det godkjent. Er også rolig i oppflukt på 100 meters avstand :-) På grunn av det tunge føret og prøvestart også i morgen avslutter jeg Frisk etter andre slipp da han uansett ikke gikk godt nok for en førstepremie. Frisk ble tildelt en meget velfortjent 3.uk.

Dagen etter var føret bedre fra morgenen av. Frisk var tydelig noe preget av det tunge føret dagen før, men gikk seg godt opp utover dagen. I tredje slipp på tungt føre skjer det ting. Han drar seg oppover lia, fester stand, men mister strålen fra fuglen og slipper seg opp for å hente mer vind. Da dundrer makker forbi og støkker rypene. Det skytes, dog på alt for langt hold, Frisk er rolig, mens makker forfølger friskt og lar seg ikke stoppe. Dommeren hadde veldig lyst til å gi Frisk premie på arbeidet, men føler ikke at han kan pga. avstanden. Frisk får et fjerde slipp uten flere sjanser på fugl.

Det jeg tar med meg fra denne helgen er viltfinnerevnen til unghunden. Selv om søket ikke har vært all verden, finner han som regel fugl før makker, noe som lover godt for kommende jaktprøver :-)

Over helgen kommer årets første Børgefjelltur... ;-)

No comments: