Wednesday, April 3, 2013

Vinter 2013

Lenge siden det har blitt skrevet på siden nå, så det er på høy tid med en oppdatering. Vinteren har passert, med mye hundetrening og fine fjellturer. Gaupejakta ga også uttelling, i de bratte Fosen-liene.
Frisk viste allerede i høst svært lovende takter, med flere fellinger som resultat, hvor gammeltiuren like før jul var høydepunktet (Tiurfelling). Etter det har han hatt et par måneder med "ramp", i den forstand at han tilsynelatende har tjuvreist en god del.
Samtidig har søket blitt bedre og bedre, så jeg valgte
å stille han på Fosen-prøven i februar. Vinterens
største snøfall på Momyra gjorde forholdene svært
tunge og uten fugl i slippene til Frisk ble det
ingen premiering :-(
Mer trening fulgte; fuglebehandlingen ble bedre og bedre. Søket ble mer målbevisst og med høyere intensitet og dypere slag.
Han ble derfor påmeldt til Kvikne-prøven i slutten av mars. Jeg forventet at han skulle gå godt da han ble sluppet ut i sitt første slipp. Det skjedde ikke. Var så vidt han luntet bortover lia. Hvorfor vet jeg ikke, trolig mye nytt, med mange hunder og mye folk. Dagen etter, på trening, gikk han som ei kule på tyngre føre og vartet opp med det ene fuglearbeidet etter det andre.
Påsken har passert. Mye trening har hundene fått. Frisk har utviklet seg enda mer, og ser ut til å bli en meget god viltfinner. Han har ved flere anledninger slått VK-hunder i fugl. Fuglearbeidene har blitt presise, med høy intensitet og fart i reisen. Ro i oppflukt sitter stort sett greit. Søket er enda bedre, bruker vinden godt, støkker sjeldnere og finner mer og mer fugl. Filmet et fuglearbeid av Frisk her om dagen. Et fint fuglearbeid med reis på et par ryper, du kan se filmen her. Filmet også et annet arbeid hvor rypa går før jeg får bedt om reis. Komplett rolig i oppflukt :-) Se filmen her.

Sipmek gjør som vanlig sakene sine godt og har søkt meget bra i vinter. Hender også at han reiser som ei kule. Se dette arbeidet med kanonreis. Ro i oppflukt tar Frisk seg av ;-)

Liker virkelig det jeg ser for tiden av unghunden og Frisk ble derfor påmeldt Grotliprøven i regi av Gordonsetterklubben i slutten av april. Blir spennende å se om han holder nivået også på jaktprøve.


Uken etter Grotliprøven kommer årets første store høydepunkt: Isfiske i Børgefjell :-)  

No comments: